Spiegelbijeenkomst: verkenning NRO/DUO & beleidsreactie van OCW [29 januari 2015]

Dag dames en heren,

Op 29 januari van 13.30 tot 16.30 uur organiseert het Steunpunt Opleidingsscholen PO een spiegelbijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats bij de PO-Raad, Aidadreef 4 te Utrecht (Overvecht).

We willen in de bijeenkomst ingaan op de resultaten van de verkenning van NRO/DUO en de beleidsreactie van OCW. Met u willen we vragen bespreken als:

  • wat is de rol van onderzoek in de school?
  • hoe kunnen niet-opleidingsscholen meer betrokken worden bij de ontwikkeling van de praktijkkant van de lerarenopleiding?
  • hoe kunnen we werkplekleren verder vormgeven?
  • en wat moet dan in het verlengde hiervan de rol zijn van het steunpunt OidS?

Eind december wordt de agenda, de verkenning van NRO/DUO en de beleidsreactie van OCW toegezonden.

De bijeenkomst heeft een verkennend karakter en is daarom kleinschalig van opgezet. We gaan uit van maximaal 30 deelnemers. Aan de hand van de resultaten gaan we aan de slag met het opstellen van een ontwikkelagenda, die we vervolgens breder gaan invullen met alle PO-opleidingsscholen en besturen en scholen die willen werken aan de opleiding van leraren.
De bijeenkomst is bedoeld voor schoolbestuurders en schoolleiders PO (van zowel bekostigde als niet-bekostigde (academische) opleidingsscholen), Pabo-management en coördinatoren/directeuren van opleidingsscholen. We willen u van harte uitnodigen om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn. Zou u zich digitaal via het aanmeldingsformulier willen aanmelden?

Met vriendelijke groet,

Gea Spaans
Jos van der Pluijm

Praktische informatie
Datum en tijd: 29 januari van 13.30 tot 16.30 uur
Voor: schoolbestuurders en schoolleiders PO (van zowel bekostigde als niet-bekostigde (academische) opleidingsscholen, Pabo-management en coördinatoren/directeuren van opleidingsscholen
Locatie: PO-Raad (Begane Grond Zaal 0.7/0.8) – Aidadreef 4 te Utrecht Overvecht
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.
Aanmelden: Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk. Inschrijving is gesloten.

Gerelateerde berichten