Internationale publicatie over onderwijsonderzoek op academische opleidingsshool

Na een presentatie van directer Rob Fens van de Wolfert van Borselen Scholengroep op een internationale conferentie vroeg de zeer geïnteresseerde redactie van het IB Journal of Teaching Practice – een online en peer-reviewed tijdschrift voor en door docenten en onderzoekers in het internationale onderwijs – de school een themanummer over onderwijsonderzoek in de school samen te stellen.

Wolfert van Borselen Scholengroep neemt met zijn scholen deel in de academische Opleidingsschool Rotterdam (OSR), die daarnaast bestaat uit het Penta College, Thorbecke-VO, Hogeschool Rotterdam en de lerarenopleiding van de Universiteit Leiden (ICLON). Studenten of leerlingen doen samen met docenten onderzoek. Het onderzoek kan zowel onderwijskundig of vakinhoudelijk zijn.

Een groot aantal van deze onderzoeken van docentonderzoekers van het Wolfert zijn nu door het IB Journal of Teaching Practice wereldwijd gepubliceerd. Helemaal bijzonder is het feit dat ook het profielwerkstuk van twee vwo-leerlingen van het Wolfert Tweetalig, Louise Geluk en Renée van der Winden, door de selectie is gekomen. Het zal heel weinig scholieren al voor hun studie overkomen: een publicatie in een internationaal peer-reviewed tijdschrift!

Artikel over publicatie op De Lerarenagenda
Table of Contents IB Journal of Teaching Practice

Gerelateerde berichten