28 januari 2019

Bijeenkomst ‘Vergroten van de vijver’ over (subsidie) regionale aanpak lerarentekort

Vanaf 15 januari is het mogelijk de subsidie regionale aanpak lerarentekort aan te vragen. Met die subsidie kunt u samen met andere scholen, opleidingen en partijen in de regio een aanpak ontwikkelen voor vermindering van het lerarentekort. Zo snel mogelijk aan de slag? Kom dan op 11 februari naar deze verdiepingsbijeenkomst van Voion. Hier kunt u contacten leggen voor samenwerking, ervaringen delen en in workshops inspiratie opdoen voor een aanpak. Ook minister Slob is aanwezig.

 

Programma

Met een bijeenkomst in december is het startsein gegeven voor de intensivering van de regionale aanpak van het lerarentekort. Deze bijeenkomst van 11 februari is het vervolg daarop.

Naast een plenair programma zijn er twee workshoprondes. Hierbij heeft u de keuze uit 6 verschillende workshops. Verschillende partijen vertellen wat ze voor u kunnen betekenen. Er zijn bijvoorbeeld workshops over het 1000-banenplan (van het Participatiefonds), over employerbranding (UWV). Zelf kunt u ook aan de slag in werkateliers ‘van regeling naar plan’ en kunt u vragen stellen aan de regio-adviseurs van Arbeidsmarktplatform PO, Voion of een MBO-adviseur.

 

13.00 uurPlenaire programma
14.00 uurPauze
14.20 uurInteractief programma – start workshopronde 1
15.05 uurWissel
15.15 uurWorkshopronde 2
16.00 uurNetwerkborrel

Klik hier voor het volledige programma

Praktische informatie

Wanneer: Maandag 11 februari 2019
Tijd: van 13.00 tot 16.30 uur
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Aanmelden: U kunt zich aanmelden via het online formulier van Voion


Nieuws 19 februari 2019

Huisacademies: dé beweging voor professionalisering en onderwijsontwikkeling

Het opleiden en professionaliseren van leraren, schoolleiders en andere medewerkers kan op verschillende manieren. De afgelopen jaren zijn er steeds […]

Meer lezen »

Nieuws 11 februari 2019

Leren van en met elkaar? Neem deel aan het koppeltraject!

Bent u een aspirant-opleidingsschool in het VO en volop in ontwikkeling? Is uw school of bestuur op zoek naar mogelijkheden […]

Meer lezen »