3 juli 2018

10 oktober: Werkbijeenkomst ‘Hoe kunnen wij passend onderwijs en opleidingsscholen met elkaar verbinden?’ | PO, VO

Passend onderwijs vraagt om het vergroten van kennis en kunde rond het omgaan met verschillen tussen leerlingen. Om duurzaam aan deze competenties van leraren te werken, is de samenwerking tussen partnerschappen Samen Opleiden en samenwerkingsverbanden passend onderwijs van belang. Op woensdagmiddag 10 oktober verkennen wij de mogelijkheden rondom deze samenwerking tijdens de werkconferentie bij The Colour Kitchen Zuilen in Utrecht.

 Na de werkconferentie van vorig jaar organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs in samenwerking met het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren op veler verzoek een vervolg. Deze middag buigen wij ons gezamenlijk over de vraag hoe de verbinding tussen samenwerkingsverbanden passend onderwijs en partnerschappen Samen Opleiden kan worden versterkt. Hoe kan deze samenwerking eruit zien? En wat levert het de scholen, lerarenopleidingen en samenwerkingsverbanden op?

Tijdens deze werkconferentie gaat u in gesprek met collega’s uit het veld van passend onderwijs en het opleiden van leraren – zowel PO als VO – en verkent u voorbeelden uit de praktijk. Kom ook en maak kennis met de expertise en ervaringen van collega’s over de mogelijkheden voor samenwerking om toekomstige docenten duurzaam toe te rusten voor passend onderwijs.

Programma

12.00 – 13.00 uurInlooplunch
13.00 – 13.45 uurPlenaire start met Dolf van Veen
13.45 – 14.00 uurWissel
14.00 – 14.45 uurGespreksronde 1
14.45 – 15.15 uurPauze
15.15 – 16.00 uurGespreksronde 2
16.00 – 16.30 uurPlenaire afsluiting met Dolf van Veen
16.30 uurBorrel

 

Praktische informatie

Wanneer: Woensdag 10 oktober 2018
Tijd: Van 13.00 uur tot 16.30 uur – Inlooplunch vanaf 12.00 uur
Waar: The Colour Kitchen Zuilen – Prinses Christinalaan 1 in Utrecht
Voor wie: Betrokkenen bij lerarenopleidingen, (opleidings)scholen PO en VO en samenwerkingsverbanden passend onderwijs PO en VO.
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst
Aanmelden: Klik hier voor het aanmeldformulier

Bezoek deze bijeenkomst vooral samen: Bent u werkzaam bij een samenwerkingsverband passend onderwijs? Nodig dan een collega uit van een lerarenopleiding, school of opleidingsschool om zich ook aan te melden voor deze bijeenkomst. Werkt u bij een opleidingsschool? Betrek dan een collega werkzaam bij een samenwerkingsverband passend onderwijs in de regio.

Contactpersonen

Deze werkbijeenkomst wordt verzorgd door Steunpunt Passend Onderwijs en het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


Nieuws 9 juli 2018

BLOG Samen opleiden: Over de zomer heen kijken

Mariëlle Theunissen is sinds 2016 lector Samen Opleiden bij Kenniscentrum Talentontwikkeling van de Hogeschool Rotterdam en houdt een blog bij […]

Meer lezen »

Nieuws 3 juli 2018

5 oktober: Bijeenkomst koppeltraject 2018 | Leren van en met elkaar! | VO

Deelnemers aan het koppeltraject 2018 komen een paar keer per jaar bij elkaar om samen een bepaald thema uit te […]

Meer lezen »